iPhone Kullananlara Batarya Önerileri

hone sahipleri yıllardır daha uzun bir pil ömrü için yeni yollar deniyor. Çünkü bu telefon o kadar üst düzey ki başka hiçbir problem yaşamıyorsunuz. Buna keza kimsenin aklına gelmeyen bir detay var ki şarj problemini ortadan tamamen kaldırabilecek güçte. Bunun ismi GPS. Yani sizin konum bilginizi gördüğünüz, uygulamaların kullandığı GPS.


Peki GPS, iPhone şarjını bu denli etkiler mi? Aslında esas bilmece burada başlıyor. Aslında pil ömrünü etkileyen GPS değil, GPS kullanan uygulamalar. Şimdi telefonumuzda yüklü birçok uygulama var. Bu uygulamaların tamamı GPS konum bilgisini güncel tutarak hizmet veriyor. Size etkileşimler gönderiyor, nerede olduğunuzu bildirim yapıyor ve bazı durumlar. Bu esnada siz telefonunuzu kullanmıyorken uygulamaların GPS tarafından konum sorguladığına ulaşıldı. Yani aslında siz telefonu daha 2 saat elinize almayacaksınız. Ancak bu 2 saat içerisinde uygulamalar defalarca konum sorgulayarak sisteme erişecekler. Dolayısıyla kullanmadığınız halde şarjınız gitmeye devam edecek. Çözüm GPS kapatmaktan ziyade küçük bir ayar yapmaktan geçiyor.
iPhone pil ömrünü uzatmak için Ayarlar bölümünden Gizlilik ve Konum Servisleri kısmına girin. Sonrasında konum servisleriyle bağlantı kısmında Her zaman, Uygulama kullanırken ve asla seçeneklerini görün. Her zaman açık kalması yukarıda ki duruma yol açacaktır. Asla kısmı GPS yani konum bilginize ulaşılamayacağı demektir. Ancak uygulama kullanırken dersek uygulama açıkken konum servisleri çalışır. Uygulamayı kapatıp bıraktığımızda konum servisleri deaktif konuma düşer ve cihazınızın şarjı daha uzun süre dayanır.

Etiketler:

Yorum Gönder

MKRdezign

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget